O Colbyu

Podjetje Colby je od ustanovitve leta 1993 preraslo v enega vodilnih distributerjev zabavnih izdelkov v jadranski regiji. Leta 2017 ga je prevzela firma ComputerLand Group in odtlej je del najbolj uspešne distribucijske skupine v jugovzhodni Evropi.

Colby distribuira vse, kar je povezano z videoigrami, od softvera prek periferije do strojne opreme in zbirateljskih izdelkov ter igrač. Poleg tega zastopa niz blagovnih znamk s področij življenjskega sloga in pametnega doma. Naš portfelj zajema največje založnike, kot so Activision Blizzard, Bandai Namco, Konami in SEGA, odgovorne za številne najuspešnejše serije iger vseh časov. Colby lansira igre v Sloveniji in na Hrvaškem že več kot dvajset let, od Call of Dutyja in Dragon Balla do Pro Evo Soccerja ter Sonica the Hedgehoga.

Ker Colby povezuje več kot sedemdeset trgovcev, ki sami po sebi nudijo več kot petsto trgovin, zmore seči k potrošnikom od Ljubljane do Dubrovnika in še dlje. Letos in v naslednjih letih želi Colby z okrepljenim trženjem in osredotočenim promoviranjem svoj portfelj in izdelke predstaviti še širšemu naboru kupcev. Ta preprosta enačba je temelj našega uspeha in je vžgala že nekajkrat v zgodovini skupine ComputerLand Group, ki družno s svojimi partnerji skokovito napreduje iz leta v leto.