Pogoji poslovanja

 

POGOJI POSLOVANJA

Lastnik in upravitelj trgovine b2b.colby.si (v nadaljevanju tudi trgovina) je podjetje Colby d.o.o., Ob Dravi 6,2000 Maribor, davčna številka: SI45877769, matična številka: 57219380000 (v nadaljevanju tudi ponudnik). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje b2b.colby.si , pravice uporabnikov trgovine ter poslovni odnos med Colby d.o.o. in kupcem. Kupec je o pogojih poslovanja opozorjen ob vsakem nakupu.

Varovanje podatkov in zasebnost:
Upravitelj spletne trgovine b2b.colby.si, Colby d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Vaše podatke bomo uporabili le zato, da vas obvestimo o pomembnih spremembah in o novih storitvah v naši spletni trgovini. Komercialne e-maile vam bomo pošiljali v primeru, da ste se ob registraciji nanje tudi prijavili

Izjemno razkritje osebnih podatkov:
Podatki, ki jih zbira Colby d.o.o. (b2b.colby.si), bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali z drugimi državnimi organi za zaščito in uresničevanju zakonitih interesov Colby d.o.o.

Vaša privolitev:
Z uporabo naših spletnih strani soglašate z objavljenimi b2b.colby.si pravili.

Sprejem naročila:
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti o sprejetju naročila. Ponudnik bo naročilo pregledal, preveril dobavljivost naročenih artiklov in potrdil ali s tehtnim razlogom naročilo zavrnil. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov o dobavi kontaktira svojega skrbnika na navedeno kontaktno telefonsko številko. V primeru da je dobavni rok izdelka predolg in kupec ne želi čakati lahko ponudnika obvesti in ponudnik bo izdelek odstranil iz naročila oz. preklical celotno naročilo in kupcu vrnil morebitno že vplačano kupnino. Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi nastala zaradi daljšega dobavnega roka ali nedobave blaga.

CENE

Vse cene so izražene v EUR in NE vsebujejo DDV. Izražene maloprodajne cene so priporočene cene in vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. 
Cene izdelkov ne vključujejo stroškov poštnine.


Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. V primeru da objavljena cena zaradi človeške ali tehnične napake močno in očitno odstopa od realne cene izdelka na tržišču si pridržujemo pravico, da naročenega blaga ne dobavimo.

 

V kolikor določenega izdelka ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene. Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. 

 

PLAČILNI POGOJI

 

• Plačilo po predračunu (avans):

Plačilo po predračunu pomeni, da račun poravnate na TRR podjetja: SI56 3000 0000 7485 623 pred prejemom blaga. Plačilo lahko izvedete na osnovi prejetega elektronskega naročila - ponudbe oz. predračuna. Blago bo izdobavljeno oz. poslano po prejemu denarnih sredstev na račun družbe ali poslanem potrdilu o izvršenem plačilu. Pri plačilu obvezno navedite sklicno številko, ki je navedena na ponudbi. Pri plačilu po predračunu lahko plačilna organizacija kupcu zaračuna stroške provizije v skladu s svojim poslovanjem.

• Plačilo po računu (odlog):

Pogodbeni partnerji so upravičeni do plačila po računu v dogovorjenem roku (po pogodbi) ali datumom, določenim na izdanem računu.

 

 

• konsignacijska dobava

 

Pogodbeni partnerji so upravičeni do dobave na konsignacijo, v tem primeru partner izbere ''konsignacijska dobava'' po prejemu ,pregledu in obdelavi naročila s strani skrbnika, bo naročilo obdelano in poslano na želen naslov.

Colby d.o.o. si pridržuje pravico, da naročene količine spremeni.

Partner bo v primeru sprememb s strani skrbnika o tem obveščen preko e-maila.

 

• PayPal

 

Naši partnerji lahko blago poravnate tudi preko plačilne metode PayPal, v tem primeru vas bo naš sistem vodil do realizacije plačila, po zaključenem postopku vam bomo blago dobavili kot v primeru katerekoli druge plačilne metode.